anpassa avstånd till framförvarande

Ej anpassa avstånd till framförvarande fordon

Att inte anpassa avstånd till framförvarande bil är en trafikförseelse som, ur en trafiksäkerhetssynpunkt, anses vara allvarlig. Detta innebär att denna typ av överträdelse kan få svidande konsekvenser för såväl plånboken som körkortet.

Framför allt kan det medföra en direkt fara för såväl dig och dina medpassagerare. Men även för den eller de personer som befinner sig i det framförvarande fordonet, vid den händelse att framförvarande förare skulle bli tvungen att bromsa in oväntat.

Viktigt att tänka på är att i och med att du begår överträdelsen att inte anpassa avståndet till det framförvarande fordonet, så ger du inte enbart Transportstyrelsen skäl att göra ett körkortsingripande mot dig, utan därtill får du en ordningsbot på 2 000:- från Polisen.

Den normala återkallelsetiden,vare sig du stött samman med det framförvarande fordonet eller ej, ligger på 2 månaders spärrtid. Detta är alltså utgångsläget för Transportstyrelsen när de gör sin bedömning.

Däremot finns det exempel på rättsfall där det meddelats varning eller spärrtiden blivit sänkt, varför ett ärende av denna typ är värt att överklaga. Sammanfattningsvis kan det sägas att det är situationen i just ditt fall som avgör.

Att ej anpassa avstånd till framförvarande fordon kan vid en olycka få konsekvenser för körkortsinnehavet. Kontakta mig idag för rådgivning!

Trafikjuristen

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies. 

Scroll Up Scroll to Top