Ej anpassa avstånd till framförvarande fordon

Att inte anpassa avstånd till framförvarande bil är en trafikförseelse som, ur en trafiksäkerhetssynpunkt, anses vara allvarlig.

Vilket innebär att denna typ av överträdelse kan få svidande konsekvenser för såväl plånboken som körkortet. Framför allt kan det medföra en direkt fara för såväl dig och dina medpassagerare. Men även för den eller de personer som befinner sig i det framförvarande fordonet, vid den händelse att framförvarande förare skulle bli tvungen att bromsa in oväntat.

Viktigt att tänka på är att i och med att du begår överträdelsen att inte anpassa avståndet till det framförvarande fordonet, så ger du inte enbart Transportstyrelsen skäl att göra ett körkortsingripande mot dig, utan därtill får du en ordningsbot på 2 000:- från Polisen.

Den normala återkallelsetiden,vare sig du stött samman med det framförvarande fordonet eller ej, ligger på 2 månaders spärrtid. Detta är alltså utgångsläget för Transportstyrelsen vid deras bedömning.

Däremot finns det exempel på rättsfall där det meddelats varning eller spärrtiden blivit sänkt, varför ett ärende av denna typ är värt att överklaga. Sammanfattningsvis kan det sägas att det är situationen i just ditt fall som avgör. 

Med andra ord; kontakta oss på 010 – 10 10 020 för information och rådgivning om du är i tvivel om vad som gäller för dig.

Dela på facebook
Facebook

KONTAKTA MIG IDAG!

Genom att kontakta mig för en gratis översiktlig genomgång så är du bättre rustad mot Transportstyrelsen och Förvaltningsrätten, även om du väljer att själv skriva ditt yttrande eller din överklagan.

Sidvisningar: 299
Scroll Up