Intyg för Körkortsbehov

100,00 kr

Mallen innehåller förslag på hur man bör utforma ett intyg till styrkande av körkortsbehov i arbetet.

Som extramaterial skickar vi även med mall för intyg om privat körkortsbehov på grund av engagemang i förening.

Mallen innehåller förslag på hur man bör utforma ett intyg till styrkande av körkortsbehov i arbetet. Detta intyg gäller för den som måste ha körkort för att kunna utföra sina arbetsuppgifter (yrkesförare, resande säljare, hantverkare, m.fl).

Intyget är generellt men innehåller de viktiga punkterna att ha med i ett intyg. Texterna behöver dock justeras och information om arbetsuppgifter tilläggas, så intyget passar för den enskildes arbete.

Observera! Behovet av körkort är mer eller mindre relevant i olika typer av ärenden! Vid t.ex. medicinska hinder så är det medicinska hindrets karaktär avgörande. Vissa sjukdomstillstånd utgör ett totalt hinder för körkort och vissa behörigheter. Vid överträdelser som handlar om rattfylleri så kan behovet av körkort ha en viss inverkande betydelse i undantagsfall. Men då enbart som komplement i förhållande till andra faktorer.

Det kan självklart finnas andra auktoritära personer eller organisationer som kan inlämna intyg, varför vi även bifogar ett exempel på intyg från förening för att styrka privat körkortsbehov. Tänk dock på att privat körkortsbehov är sekundärt i bedömningen.

Du gillar kanske också…

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies och vår integritetspolicy. 

Scroll to Top