Intyg för Körkortsbehov, Opålitlig Nykterhet

(1 kundrecension)

Mallen innehåller förslag på hur man bör utforma ett intyg till styrkande av karaktär tillsammans med körkortsbehov i arbetet, för fall gällande opålitlighet i nykterhetshänseende. Dokumentet är i form av en pdf-fil som du laddar ned till din enhet direkt efter köpet.

Som extramaterial skickar vi även med mall för intyg om privat körkortsbehov på grund av engagemang i förening.

100,00 kr

Artikelnr: 2020 Kategori:

Mallen innehåller förslag på hur man bör utforma ett intyg till styrkande av körkortsbehov i arbetet där även en persons karaktär är av vikt. Detta intyg gäller främst för den som Transportstyrelsen anser opålitlig i nykterhetshänseende.

Intygets fokus är alltså att personen behöver körkort för att utföra sitt arbete och att personen inte uppvisat ett normbrytande beteende i arbetet. Att bedömas vara opålitlig handlar om en bedömning av en persons karaktär varför intyget till Transportstyrelsen eller domstolen, bör ha sitt främsta fokus riktat på en persons vandel – personens levnadssätt, uppförande, beteende m.m.

Intyget är generellt men innehåller de viktiga punkterna att ha med i ett fall där såväl körkortsbehov som karaktär ska intygas.. Texterna behöver dock justeras och information om arbetsuppgifter tilläggas, så intyget passar för den enskildes arbete.

Observera! Behovet av körkort är mer eller mindre relevant i olika typer av ärenden! Vid t.ex. medicinska hinder så är det medicinska hindrets karaktär avgörande. Vissa sjukdomstillstånd utgör ett totalt hinder för körkort och vissa behörigheter. Vid överträdelser som handlar om rattfylleri så kan behovet av körkort ha en viss inverkande betydelse i undantagsfall. Men då enbart som komplement i förhållande till andra faktorer.

Det kan självklart finnas andra auktoritära personer eller organisationer som kan inlämna intyg, varför vi även bifogar ett exempel på intyg från förening för att styrka privat körkortsbehov. Tänk dock på att privat körkortsbehov är sekundärt i bedömningen.

1 recension av Intyg för Körkortsbehov, Opålitlig Nykterhet

  1. Annelie

    Räddade mitt körkort med det här intyget, det är jag säker på.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen